Sobreviure a Atenes en busca de refugi

Fitxa tècnica:

Direcció

Martí Albesa

Guió

Martí Albesa

Fotografia

Martí Albesa

Banda sonora original

Feliu Ventura i Xavi Sarrià

Producció

Comunitat Eko, Propaganda pel fet, Feliu Ventura i Xavi Sarrià

Descripció

El 25 de febrer de 2017 els cantants valencians Feliu Ventura i Xavi Sarrià viatjaren a Grècia per tocar per a les persones refugiades que es troben allà re-allotjades en hotels i cases, després que els camps fossin desmantellats durant l’estiu. Els músics hi anaren en solidaritat amb els refugiats, arran que voluntaris de la Comunitat Eko –amb base a Grècia- els expliquessin la necessitat que tenen les famílies refugiades de construir comunitat, trobar-se entre elles i enfortir llaços, sobretot després que els camps fossin desallotjats i les famílies dispersades.

Els músics visitaren diversos hotels, que allotgen una trentena de persones cadascun, cases particulars, i alguns edificis ocupats que serveixen de refugi. Com l’Hotel Isthimia Prime i el City Plaza Squad.

Fruit d’aquesta experiència naix el docuclip ‘Més enllà dels camps’ realitzat per Martí Albesa amb la col·laboració de la Comunitat Eko i la discogràfica Propaganda Pel Fet!

El docuclip ‘Més enllà dels camps’ conté entrevistes amb persones refugiades de diverses edats i procedències què expliquen com eren les seues vides abans de la guerra, durant la seua estada als camps i la seua situació actual.